Estas son as causas polas que as persoas experimentan ansiedade despois de beber alcol

O corpo rexistra un desequilibrio nas substancias químicas do cerebro que conducen á ansiedade. Especialistas advertiron que beber alcol é máis perigoso que a éxtase e o  LSD

Despois dun día difícil no traballo, unha discusión coa parella ou calquera outro problema, é común que a xente recorra ao alcol debido a que se ten a crenza de que xera certa sensación de tranquilidade e felicidade momentánea. Con todo, a ansiedade e o consumo de bebidas alcohólicas están máis relacionadas entre si do que cremos.

De acordo con David  Nutt, profesor de  neuropsicofarmacología no Imperial  College de Londres, o alcol é máis perigoso que a éxtase e o  LSD.  Cando unha persoa inxere calquera tipo de licor, se  inhibe a actividade das células nerviosas, así o explicou o especialista ao medio británico  The  Guardian.

As dúas primeiras copas teñen un efecto  adormecedor pois o cerebro se calma, reducindo a excitación ao facer que se disparen menos neuronas. Por iso as persoas séntense felices ao beber.

Cando se chega á terceira ou cuarta copa, xérase outro efecto no cerebro mediante o cal se empeza a bloquear o  glutamato, principal  transmisor  excitador no cerebro. A redución deste  neurotransmisor tradúcese en menos ansiedade, por iso cando alguén se  emborracha sente menos ansiosa que cando só tomou un par de bebidas. En resumo, xera un estado de felicidade.

O seguinte que ocorre é que o corpo rexistra este desequilibrio nas substancias químicas do cerebro e tenta corrixilo. Cando alguén se atopa bébedo, o corpo busca reducir os niveis do acedo gamma- aminobutírico ( GABA) á normalidade e incrementar o  glutamato. Por tanto, cando se deixa de beber, o corpo termina cunha función de  GABA baixa e un aumento no  glutamato, situación que conduce á ansiedade.

Segundo explicou David  Nutt, o alcol tamén conduce a convulsións, polo que as persoas chegan a ter  problemas de abstinencia. O cerebro tarda polo menos un día en volver ao seu estado normal, e mesmo anos.

Os desequilibrios no  neurotransmisor e o  glutamato non son o único problema. O alcol tamén causa un incremento da  noradrenalina, coñecida como a hormona da loita ou  fuxída. De acordo co especialista, esta hormona “suprime a tensión cando se bebe por primeira vez e auméntao na abstinencia”.

Ademais das causas relacionadas cos procesos químicos, hai unha causa crave derivada da imposibilidade de lembrar as cousas que se dixeron e fixeron baixo os efectos do alcol. E é que cando o  glutamato bloquéase, o cerebro queda incapacitado para lembrar.

A ansiedade xerada pola inxesta de alcol non afecta a todos da mesma maneira. Un estudo publicado na revista  Personality  and Individual  Differences arroxou que as persoas máis tímidas rexistraban niveis moito máis altos de ansiedade ao día seguinte de haber bebido, que as persoas máis  extrovertidas.

A investigación apuntou a que, posiblemente, os niveis  Gaba sexan máis baixos de forma natural nas persoas tímidas, polo que a súa ansiedade ao día seguinte é maior. Outra teoría apunta a que é un efecto psicolóxico, debido a que este tipo de persoas son máis propensas a repasar as accións cometidas.

Aínda que beber pode solucionar a ansiedade a curto prazo, ao longo ten consecuencias máis prexudiciais, así o sinalou a investigación citada por  The  Guardian. Por tanto, débese evitar beber ante unha situación de tensión, pois as persoas evitan enfrontar e solucionar o problema.

Deixar un comentario

O teu enderezo electrónico non se publicará